Money Saver: myShopi

Boodschappen efficiënter doen kan je tijd besparen, meer daarover later.
Nog leuker wordt het natuurlijk als je ook geld kan besparen. Dat kan op een aantal verschillende manieren, en één daarvan is door gebruik te maken van 100% terugbetaalde artikelen.

Vóór je van deze tip gebruik maakt is het belangrijk eerst te beseffen dat 100% terugbetaalde artikelen niet gratis zijn: er zijn altijd kosten aan verbonden. Voor sommige acties moet je de streepjescode uitknippen en opsturen (tijd, envelop, postzegel). Voor andere is er geen fysiek opgestuurd bewijs nodig, en toch is er nog een kost.
Dit klinkt misschien raar, maar is de waarheid. Je betaalt immers eerst een bepaald bedrag zelf, van je eigen geld, en pas op een later tijdstip krijg je datzelfde bedrag terug. Exact hetzelfde bedrag. Had je dat bedrag op je spaarrekening laten staan, dan had je er rente op gekregen, en dus ondertussen meer gehad.

Het gaat hier natuurlijk niet over een grote kost... Op een spaarrekening met 2% rente verdien je op € 5 die je drie maand laat staan zo'n € 0.025, afgerond 3 cent. Als je dus € 5 uitgeeft en pas 3 maand later die € 5 teruggestort krijgt, heeft het 100% terugbetaald product je 3 cent gekost.
Heb je echter ook een postzegel (€ 0.65) en een envelop (€ 0.07) moeten gebruiken, dan loopt dat al op tot 75 cent.
100% terugbetaald betekent dus niet gratis, maar eerder: een kleine kost.

Terugbetaal-acties zonder fysiek op te sturen bewijzen zijn de goedkoopste, want in het rondsturen van post zit de grootste kost. Daarnaast is een terugbetaal-actie interessanter naarmate de periode tussen het aankopen (en dus zelf uitgeven van een bedrag) en de terugbetaling korter zijn.myShopi is een website (en app) die op beide vlakken scoort: geen post, korte terugbetalingsperiode. We spreken over 2 à 3 weken. In bovenstaand voorbeeld komt dat op een kost van 0.5 cent.
Het systeem is eenvoudig: download de app (voor windows, android, iphone), scan de streepjescode van het product in promotie, neem via de app een foto van je kasticket, en geef in op welk rekeningnummer men mag terugstorten. Heb je geen smartphone, dan kun je het ook via de website doen.

Let wel op: myShopi biedt 100% terugbetaalde producten, maar ook 50% terugbetaalde en 1+1gratis acties. Voor 100% terugbetaalde producten is de kost zo laag, dat je die producten kunt kopen zelfs al doe je dat normaal niet. Voor de andere acties is de kost een stuk hoger, en blijft het goedkoopst om niet te kopen wat je anders ook niet koopt!


1 opmerking:

  1. Hele leuke tip, ik ga die ook opnemen op de website http://www.budgetplanning.be waar we bezoekers tips trachten te geven om geld te besparen en bij te verdienen; succes met je blog!

    BeantwoordenVerwijderen