Reizen naar Londen

Londen is een prachtige stad voor een citytrip. Ga je voor een weekend, een midweek of een langere periode, in Londen is steeds iets te beleven. De verschillende eetculturen in Soho, de mengeling van historische gebouwen en ultramoderne architectuur, Chinatown, dagelijkse musicals, grote stadstuinen, gratis musea, proper en vlot openbaar vervoer met de metro...

Reizen naar Londen

Eurostar-trein komt uit de tunnel
Een snelle en comfortabele manier om in Londen te geraken, is gebruik maken van de Eurostar. Met de trein kun je van overal in het land naar het station van Brussel-Zuid (bij het Eurostar-ticket kun je de optie van "elk Belgisch station" aanvinken, zodat je geen extra ticket hoeft te kopen). Zorg wel dat je een uur voor vertrek van de Eurostar in Brussel Zuid bent voor het inchecken.

In Brussel Zuid ga je door de douane. Vergeet je identiteitskaart niet! Je zal door een scanner moeten en ook je bagage wordt gecontroleerd, net zoals bij vliegreizen. Opgepast dus met riemen en schoenen met metaal: deze doe je best uit voor je door de scanner stapt.
Reis je met kinderen? Zijn ze jonger dan 12, vraag dan op tijd (een maand op voorhand) een Kids-ID aan. Je kunt deze krijgen bij je gemeente, ze kost € 3. De Kids-ID is verplicht voor reizen naar het buitenland - zonder ID komt je kind de douane niet door!

St-Pancras International, aankomst en vertrek Eurostar
St-Pancras International
Eens je op je Eurostar zit, is het twee uur tot aankomst in Londen St-Pancras, het internationale spoorstation in het centrum van Londen. In UK loopt men een uurtje achter, vergeet dus niet bij aankomst je horloge terug te draaien.


Bij de meeste hotels is inchecken pas na 14u, uitchecken vóór 10u. Om maximaal van de eerste en laatste dag gebruik te kunnen maken, is het interessant de bagage ergens te kunnen achterlaten. Bij sommige hotels kan dit gratis in een (onbeveiligde) bagage room, of betalend in lockers. Als je hotel een afgesloten bagageruimte heeft waar enkel het personeel in kan, ben je het goedkoopst af - informeer bij reservatie. Een ander alternatief is een (betalende) bagage depot in het St-Pancras International Railstation zelf.
Travellers who are travelling by Eurostar can now make use of Excess Baggage Company's new left luggage and baggage storage facilities at London's St Pancras International (Eurostar) terminal, located on the lower concourse only a short walk from the Eurostar area. Items can be stored for as little as £8.50 per day (open seven days a week, from 6am Monday to Saturday, 7am on Sunday, closing 10pm every day. 

Londen High-Tech

Heb je een smartphone, dan kun je meteen bij aankomst in het station (vraag naar the circle, daar zijn twee GSM-shops) voor ca. £ 10 een SIM-kaart met internetverbinding kopen. Dit is sterk aan te raden: je vindt makkelijker je weg met Google Maps, kunt restaurants of pubs opzoeken dicht bij waar je op een bepaald moment bent, en met de recensies die Google Maps je meteen ter beschikking stelt, kun je jezelf onprettige ervaringen besparen. Die £ 10 heb je daarmee zó terugverdiend.
Je vindt er zelfs de inwendige plannen per verdieping van grote gebouwen zoals St. Pancras international en Harrods...

Bovendien heb je dan een lokaal nummer en kun je, zonder bijkomende kosten, ook naar Britse nummers bellen. Je ticketreservatie van de musical checken of een plaatsje reserveren in een restaurant? Kost je geen cent penny extra!

Hou er wel rekening mee dat je ondertussen op je gewone nummer niet bereikbaar bent. Spreek dus tevoren af met je emergency contact thuis op wiens nummer jullie bereikbaar zullen blijven.



Reizen in Londen --> 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten