Er zijn een pak hotels in Londen, voor elk budget is wel iets te vinden.
Ben je jong en reis je zonder kinderen, dan kun je de kosten drukken door een kamer met gedeelde badkamer (badkamer op de gang) te kiezen en enkel ontbijt in je hotel te nemen. Als je in groep reist, kun je met meerderen een grote kamer delen.
Dingen waar je best op let:
- aanwezigheid van gratis WiFi zodat je zonder kosten thuis kunt verwittigen dat je goed aangekomen bent (als je de £ 10 lokale mobiel internet optie niet gebruikt),
- ontbijt duidelijk geprijsd of expliciet inbegrepen in de prijs,
- recensies van gasten die je zijn voorgegaan.
Belangrijker dan de exacte locatie van het hotel is de nabijheid van een metrohalte. Hier kun je ook wat kosten mee vermijden: hotels in Londen zijn merkelijk duurder naarmate ze dichter bij het stadscentrum liggen, kies dus een hotel dat meer aan de rand ligt maar waarbij je
via de metro even snel in het centrum bent.
Een ander alternatief is een hotel dat dicht bij een station ligt, bvb rond St-Pancras (waar je met de Eurostar bent aangekomen) zijn een aantal goedkope (jeugd)hotels te vinden.
Ben je wat meer op luxe gesteld, dan zoek je een goede prijs-kwaliteit verhouding. Reis je met kleine kinderen, dan is een eigen badkamer een must.
Een recente ontdekking is het
MIC hotel aan de rand van het centrum: 4 sterren, recentelijk gerenoveerd, uitgebreid ontbijtbuffet en vriendelijk personeel. Ook het avondeten is lekker en concurrentieel geprijsd. De kaart is er wel vrij beperkt: je rekent er best niet op daar elke avond te dineren - maar voor die ene avond wanneer je gewoon te moe bent om het centrum in te trekken, is het ideaal. Daarnaast is het hotel vlakbij niet één maar twee metrohaltes gelegen, waardoor je snel toegang hebt tot een pak verschillende lijnen, en er is een afgesloten en enkel door het personeel betreden bagageruimte, gratis te gebruiken. Handig voor de eerste en laatste dag!
Boeken kan rechtstreeks of via sites zoals
booking.com of
trivago.
Uit eten
London is een culturele smeltkroes, en dat merk je ook op culinair vlak. Je hebt er de bekende fast-food ketens zoals McDonalds, Burger King, Pizza Hut en KFC (Kentucky Fried Chicken), de ondertussen ook in België bekende "Japanese inspired" Wagamama-keten, of de broodjes en boterhammenzaken Subway en Pret-à-manger.
Er zijn de lokale Fish & Chips tenten, er zijn de pubs met eigen specialiteiten en de typische Britse vleestaarten (meat pie).
En dan zijn er nog de vele buitenlandse smaken die je er kunt proeven: de Chinese restaurants in Chinatown (Gerard Street en omliggende straten)...
... de iets exotischer smaken zoals het mini-restaurant
African Kitchen Gallery (reserveren!) en, onvermijdelijk, de Indische restaurants.
|
Dinner @ Masala Zone Soho |
In die laatste categorie heb je de goedkope versies - meestal is de smaak er ook naar - en de dure specialiteitszaken; de gulden middenweg vind je in de
Masala Zone restaurants.
Zowel voor liefhebbers van ultra-pikant (zoek de
twee pepertjes-gerechten op de menukaart) als voor de "liever niet-pikant" eters is dit een aanrader. Je kunt je diner zien klaargemaakt worden in de open keuken, en herkent in je gerecht ook "gewone" ingrediënten zoals aardappelen, rijst, kip, brood... Maar op z'n Indisch klaargemaakt en gekruid. Bovendien bestaat een gerecht uit meerdere potjes, dus veel verschillende smaken in één keer geproefd.
Het Masala Zone restaurant in Soho is kindvriendelijk, met babystoeltjes en kindergerechten op de kaart. De andere restaurants in de keten zijn dat waarschijnlijk ook, maar daar ben ik (nog) niet zelf geweest.
|
Chocolate Sundae @ Morelli's |
Een warme dag, zin in een ijsje? Stap even terug in de tijd en bezoek een echte ijsbar, gecombineerd met een bezoek aan Harrods. Want wat vind je
in Harrods op de tweede verdieping? Morelli's Gelato!
Blader eens door de menukaart en je krijgt er al helemaal zin in...
In een van de volgende posts, waar de bezienswaardigheden van Londen aan bod komen, vertel ik nog wat meer over Harrods.