Time Saver: blijf in controle in tijden van ziekte

Ja hoor, het is weer die "tijd van het jaar": we zitten allemaal iets meer binnen, de weerstand is wat verzwakt door de kou en de korte dagen, en virale infecties doen gouden zaken. Prachtig nieuws als je een virus bent, iets minder voor bezorgde ouders.

Heb je een kind, dan ken je het wel: plots hebben ze (hoge) koorts en kunnen ze niet naar school. Je moet naar de dokter, kunt hoogstens één dag familiaal verlof opnemen en schakelt hulp in. Als je geluk hebt, kun je rekenen op grootouders. Als je pech hebt, dienen jij of je partner verlof op te nemen. Sowieso wordt het leven even nét wat meer hectisch.

Heb je meerdere kinderen, dan wordt de situatie nog wat chaotischer, want uiteraard worden ze samen of kort na elkaar ziek. Wie had nu weer vanaf welke dag koorts? Hoe lang is het geleden dat we paracetamol hebben gegeven? Wie was dat nu die er het laatst had gekregen? Hoewel het als ouder jouw verantwoordelijkheid is deze zaken allemaal strikt op te volgen, komt het even snel op elkaar: je partner op de hoogte houden, regelmatig contact met de dokter, de school verwittigen, het werk, de papieren voor de ziekteverzekering, ...


Onze tip: gebruik vanaf het eerste moment een opvolgingsdocument. Overshoot? Misschien, als het een gewoon driedaags virusje is van je enige kind. Helemaal niet als je er meerdere op te volgen hebt. Of als de situatie een minder leuke wending neemt, want dan is het heel belangrijk dat medische zorgverleners zo snel mogelijk een juiste diagnose kunnen stellen. En daarbij is het de verantwoordelijkheid van de ouders om zo correct mogelijke (objectieve!) informatie aan de zorgverleners te bezorgen...

Om je te helpen, stellen we hier gratis een sjabloon ter beschikking. Gewoon printen en je kunt aan de slag. Professionele opvolging van thuis uit! Want uiteindelijk... wie wil er niet het beste voor z'n kind?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten